SC IN PARADISUL VESNIC SRL

SERVICII
FUNERARE

TRANSPORT FUNERARAsiguram servicii de transport funerar in judetul Bacau, indiferent de localitate, dar si pe intreg teritoriul Romaniei.

Compania noastra, prin personalul eficient si competent si prin logistica de care dispune, ofera servicii de transport persoanelor decedate atat pe plan intern, cat si international, respectand toate exigentele legislative europene. Serviciile de transport funerar international sunt oferite in conditii de profesionalism maxim. Repatrierea persoanelor decedate se face respectand toate reglementarile in vigoare.

Va stam la dispozitie, de asemenea, cu masini dotate la standarde europene pentru transportul funerar intern al persoanei decedate, la capela sau la cimitir.

Transportul persoanei decedate, fiind cel mai important dintre serviciile funerare, se face in cele mai bune conditii de pastrare si igiena, la cele mai avantajoase preturi.

Transportul funerar poate fi achizitionat ca serviciu separat sau puteti opta pentru unul din pachetele funerare complete.

REPATRIERIOferim clientilor nostrii servicii de consultanta in ceea ce priveste repatrierea persoanelor decedate si asiguram repatrierea, organizand transport funerar international din Europa oriunde in Romania. Transportul funerar se face doar cu masini autorizate si dotate corespunzator standardelor Uniunii Europene.

Societatea noastra de pompe funebre asigura intocmirea documentatiei necesara repatrierii defunctului punand la dispozitie toate actele necesare pentru obtinerea pasaportului mortuar, ce permite transportul liber international, precum si restul documentelor sau a autorizatiilor necesare repatrierii decedatului.
Transportul persoanei neinsufletite se face in conditiile de pastrare si igiena prevazute de normele europene in vigoare, respectiv intr-un sicriu special, format din sicriu de lemn la interior si sicriu de zinc la exterior.

Pentru efectuarea unui transport funerar international, este nevoie de urmatoarele documente:
- pasaportul mortuar
- certificatul de deces
- certificatul constatator al decesului eliberat de medicul de familie sau de spital
- certificatul de imbalsamare eliberat de spital
- autorizatia de transport funerar international
Transportul funerar international se poate face numai in conditiile prevazute de legislatia nationala a tarii in care a survenit decesul si in conformitate cu regulile internationale in vigoare.

PACHETE
PARASTAS / POMANA

Meniuri prestabilite


Pentru a simplifica organizarea evenimentului funerar, Casa Funerara "In Paradisul Vesnic" Bacau a creat o noua categorie de pachete, pachete speciale pentru pomana-parastas.
Acestea includ toate cele necesare ritualului de inmormantare , pornind de la cosul traditional de coliva ,colaci (cap arhanghel si prescura), vin rosu, vin amestecat cu ulei , pana la pachete de pomana ce contin meniuri prestabilite . Pachetele alimentare pot fi dulce sau de post,in functie de ziua in care are loc ceremonia religioasa.

Randuieli Bisericesti


La 3 zile dupa producerea decesului (de regula coincide cu ziua in care are loc inmormantarea),in cistea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului a treia zi.

La 9 zile dupa deces (parastas mic). Se merge la biserică, sâmbăta dimineața, cu coliva, o sticla de vin și pomelnicul și eventual câteva pachetele de pomana, care se împart după oficierea slujbei. Acest parastas se face în cinstea celor nouă cete ingeresti.

La 40 de zile sau sase saptamani, denumit si parastas mare. Se pregătesc 12 vase și haine pentru a fi date de pomana.La biserica se merge cu coliva,o sticla de vin și pomelnicul. După slujba se merge si la cimitir, unde se tămâiază mormântul și se face slujba de pomenire.

La trei, sase si noua luni, parastase mici , in cinstea Sfintei Treimi.

La un an denumit parastas mare, dupa exemplul crestinilor din vechime care in fiecare an praznuiau ziua mortii martirilor si a sfintilor, ca zi de nastere a lor pentru viata de dincolo.

Exista obiceiul ca la un an de la data decesului să fie sfințită crucea care a fost ridicată la mormânt.

După pomenirea de 1 an, se fac pomeni anual , timp de 7 ani, la data morţii decedatului. După 7 ani, decedatul se pomenește alături de ceilalți morți ai familiei, la pomenirile din sâmbetele morților sau a moșilor (conform calendarului ).

Call Now Button
× WhatsApp?